Montserrat, la muntanya màgica


10
142k shares, 10 points

Montserrat, la muntanya màgica …

Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya força prominent que ha destacat en la tradició catalana, entre altres motius, gràcies a una geologia i una topografia pròpies molt característiques, que han estat valorades estèticament de manera positiva. Situada a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat, s’hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada.

El nom prové de la paraula mont, “muntanya”, i serrat, “cadena muntanyosa”. Tant serrat com serralada provenen de serra (un seguit de muntanyes) i, precisament, aquesta paraula deriva del llatí serra, que és el nom de l’instrument per a serrar (o xerrac), per la forma que tenen les muntanyes encadenades l’una al costat de l’altra, que fan pensar en dents de serra. Precisament, en les representacions heràldiques, Montserrat apareix com un grapat de muntanyes d’or sobre camper de gules, amb una serra d’or tallant-les pel damunt. L’illa de Montserrat, situada al Carib, va ser anomenada així per Cristòfol Colom el 1493, i també té una extensa serralada de muntanyes.

Com a advocació mariana, Montserrat també és emprat com a nom propi femení, habitualment abreujat Mont, Montse, Muntsa, Serrat o Rat. Fins al segle XIX, també va ser un nom propi masculí.

+ Info: montserratvisita.com


T'agrada? Compartiex-ho!

10
142k shares, 10 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
197
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
10
Em diverteix
M'agrada M'agrada
48
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
5
m'entristeix
M'interesa M'interesa
25
M'interesa
Em fascina Em fascina
72
Em fascina

16 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

  1. “Muntanya màgica”? Això em sona a parc d’ atraccions. Per ser-hi la Mare de Déu patrona de Catalunya jo li diria “muntanya beneïda”.

    1. Hi ha algunes dades que potser no saps? Primer és origen marí de les muntanyes, s’hi han trobat fossils marins i altra es que son uniques al mon, no n’hi ha altres iguals, amb aquesta forma i composició de pedra. Si!! Son molt especials i hi ha gent que els hi agrada la ufologia que t,’en parlaríem més coses. Altra cosa, és, si t’ens creus o no!!

  2. Es un lloc qué no podré olvida mai, yo i tingut las cosas mes maravalloses de la méva vida personal, despres ya tot sigut ham las nostres fills i la resta dels familiares i amigs i no tinguis paraules per poder indica.