Montserrat, la muntanya màgica


Montserrat, la muntanya màgica …

Montserrat és un massís muntanyós de Catalunya força prominent que ha destacat en la tradició catalana, entre altres motius, gràcies a una geologia i una topografia pròpies molt característiques, que han estat valorades estèticament de manera positiva. Situada a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat, s’hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat, una marededéu trobada.

El nom prové de la paraula mont, “muntanya”, i serrat, “cadena muntanyosa”. Tant serrat com serralada provenen de serra (un seguit de muntanyes) i, precisament, aquesta paraula deriva del llatí serra, que és el nom de l’instrument per a serrar (o xerrac), per la forma que tenen les muntanyes encadenades l’una al costat de l’altra, que fan pensar en dents de serra. Precisament, en les representacions heràldiques, Montserrat apareix com un grapat de muntanyes d’or sobre camper de gules, amb una serra d’or tallant-les pel damunt. L’illa de Montserrat, situada al Carib, va ser anomenada així per Cristòfol Colom el 1493, i també té una extensa serralada de muntanyes.

Com a advocació mariana, Montserrat també és emprat com a nom propi femení, habitualment abreujat Mont, Montse, Muntsa, Serrat o Rat. Fins al segle XIX, també va ser un nom propi masculí.

+ Info: montserratvisita.com

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
68
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
3
Em diverteix
M'agrada M'agrada
25
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
11
M'interesa
Em fascina Em fascina
28
Em fascina

Comentaris 7

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. “Muntanya màgica”? Això em sona a parc d’ atraccions. Per ser-hi la Mare de Déu patrona de Catalunya jo li diria “muntanya beneïda”.

També et pot agradar ...

Més NATURA

No et perdis