CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs Paella Mixta

Ingredients:

  • 400 grams d’arròs bomba.
  • 1/4 de costella de porc.
  • 100 grams de gamba vermella petita.
  • Un escamarlà per persona.
  • Una sipia.
  • Un calamar.
  • Musclos.
  • Dos pebrots verds.
  • Una dent d’all.
  • Sis tomàquets madurs.
  • Safrà.
  • Sal, pebre negre, pebre vermell dolç i oli d’oliva.

Preparació:

En una paellera amb una mica d’oli fregir unes quantes gambes vermelles petites i els escamarlans. Volta i volta i reservar.

Afegir una mica més d’oli, salpebrar la costella i fregirla.

Quan estigui daurada afegir la sipia tallada a quadrats petits i el calamar a anelles. Remenar tot bé i deixar uns 5 minuts.

Afegir el pebrot verd tallat ben petit, una dent d’all iuna mica de julivert, tot ben trinxat. Deixar 10 minuts a foc lent. Afegir el safrà i remenar.

Ratllar els tomàquets, posar una mica de sal, pebre negre, una cullerada de pebre vermell i un polsim de sucre.

Deixar fer aquest sofregit 15 minuts a foc suau.

Obrir els musclos al vapor (posar en un pot amb una miqueta d’aigua). Quan estiguin oberts retirar-los i amb el suc feu una picada amb els caps de les gambes.

Ja ho tenim tot, només manca fer la paella.

A la paellera afegim una tassa d’arròs per persona (jo poso 400 grams, si sobra, a la nit, passat per la paella està boníssim), remenar una mica i afegir el doble d’aigua calenta i la picada amb els caps de gambes.

Deixar coure 15 minuts, posar els musclos i els escamarlans i deixar reposar uns 5 minuts.

Tags: ARRÒS

Notícies semblants: