Ingredients:
- 400 grams d’arròs bomba.
- 1/4 de costella de porc.
- 100 grams de gamba vermella petita.
- Un escamarlà per persona.
- Una sipia.
- Un calamar.
- Musclos.
- Dos pebrots verds.
- Una dent d’all.
- Sis tomàquets madurs.
- Safrà.
- Sal, pebre negre, pebre vermell dolç i oli d’oliva.
Preparació:
En una paellera amb una mica d’oli fregir unes quantes gambes vermelles petites i els escamarlans. Volta i volta i reservar.
Afegir una mica més d’oli, salpebrar la costella i fregirla.
Quan estigui daurada afegir la sipia tallada a quadrats petits i el calamar a anelles. Remenar tot bé i deixar uns 5 minuts.
Afegir el pebrot verd tallat ben petit, una dent d’all iuna mica de julivert, tot ben trinxat. Deixar 10 minuts a foc lent. Afegir el safrà i remenar.
Ratllar els tomàquets, posar una mica de sal, pebre negre, una cullerada de pebre vermell i un polsim de sucre.
Deixar fer aquest sofregit 15 minuts a foc suau.
Obrir els musclos al vapor (posar en un pot amb una miqueta d’aigua). Quan estiguin oberts retirar-los i amb el suc feu una picada amb els caps de les gambes.
Ja ho tenim tot, només manca fer la paella.
A la paellera afegim una tassa d’arròs per persona (jo poso 400 grams, si sobra, a la nit, passat per la paella està boníssim), remenar una mica i afegir el doble d’aigua calenta i la picada amb els caps de gambes.
Deixar coure 15 minuts, posar els musclos i els escamarlans i deixar reposar uns 5 minuts.