Recepta de Cuina, Com es fa – Trinxat de Cerdanya


4
4.9k shares, 4 points

Ingredients:

  • Una col verda d’hivern
  • 1 kg. de patates o trumfes com es diuen a la Cerdanya
  • 4 trossos de cansalada viada
  • 4 dents d’all
  • Oli d’oliva verge extra i sal

Preparació:

Posar una olla amb aigua i quan comenci a bullir, afegiu la sal, la col rentada i les patates mal tallades.

Deixar bullir uns 25 minuts, dependent de la quantitat.

Un cop tot estigui ben cuit, escorreu-ho bé.

En un plat o en la mateixa cassola, aixafeu-ho amb una escumadora, això ho feien les àvies de la Cerdanya, ara potser per anar més de pressa ho aixafen amb una forquilla.

En una paella amb una mica ‘oli, fregim els talls de cansalada fins que quedi ben daurada.

Traíem la cansalada i la reservem.

En el mateix oli fregim els alls i a continuació afegim l’oli amb els alls al trinxat que tenim reservat i deixem coure cinc minuts fins que tot agafi el gust dels alls i la cansalada.

Servir calent amb els trossos de cansalada enrossida pel damunt.

Per variar una mica podeu fer el mateix trinxat i posar un ou farrat al damunt.


T'agrada? Compartiex-ho!

4
4.9k shares, 4 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
36
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
18
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
6
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada