CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Fideuà

Ingredients:

  • 400 grams de fideus petits, del número 2
  • 6 gambes
  • 4 escamarlans
  • Una sípia
  • Un calamar
  • Un pebrot verd
  • Dos grans d’all
  • Dos tomàquets madurs
  • Safrà
  • Un litre de brou de peix
  • Vi blanc
  • Pebre vermell dolç
  • Sucre
  • Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

En una paella amb una mica de sal i l’oli, fregim les gambes i els escamarlans i reservem.

En el mateix oli posem la sípia tallada a quadradets ben petits i el calamar amb forma d’anelles, saltegem uns cinc minuts i a continuació afegim el pebrot verd tallat ben petit.

Quan el pebrot ja estigui fregit afegir un got de vi blanc, deixar reduir i posar els tomàquets ratllats amb una cullerada petita de pebre vermell dolç, una de sucre, una mica de sal i pebre i deixar que tot redueixi, aproximadament uns 10 minuts a foc lent.

En la paellera amb una mica d’oli fregim els fideus, sense parar de remenar, han de quedar marrons.

Quan els fideus estiguin ben rossejats, afegim el sofregit amb el peix i remenem bé perquè tot agafi el seu gust, a continuació posar el brou de peix ben calent i deixar coure uns 12 minuts.

Perquè els fideus quedin de punta, fiquem la paella al forn a 200 graus, uns cinc minuts, controlant que no es cremin.

Servir acompanyada d’un bon allioli.

 

Tags: Altres

Notícies semblants: