CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Espatlla de xai al forn

Ingredients:

  • Una espatlla de xai senyalada en tres o quatre parts
  • Una ceba
  • Quatre o cinc dents d’all
  • Dos tomàquets petits
  • 1/2 llimona a rodanxes
  • Un got gran de vi blanc
  • Una copa de conyac
  • Herbes aromàtiques: farigola, romaní, orenga, i una fulla de llorer
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Salpebrar l’espatlla i posar-la en una safata de forn.

A cada tall posem una rodanxa de llimona i una mica d’oli pel damunt.

Afegim el vi, un got d’aigua i posem les herbes aromàtiques.

Ho fiquem al forn a 200 graus durant una hora i mitja. Durant la cocció, anar ruixant amb el suc i si cal anar afegint aigua.

A mitja cocció incorporem els alls aixafats, la ceba a làmines, els tomàquets a quarts i una copa de conyac.

Al final de la cocció retirem l’espatlla i passem la salsa per un colador xinès.

Emplatem i la servim acompanyada d’unes patates al forn i la salsa.

Tags: CARN

Notícies semblants: