Ingredients per dos pans:
- 1/2 Kg. de farina de força
- 350 ml. d’aigua
- 25 grams de llevat fresc
- Una culleradeta de sal
- Dues cullerades d’oli d’oliva
- 80 grams de sobrassada
- 80 grams de parmesà ratllat
- 40 grams de nous picades
Preparació:
En un bol barrejar la farina i la sal.
Dissoldre el llevat en l’aigua i afegir les dues cullerades d’oli i afegir-ho a la farina.
Dividir la massa en tres parts iguals i afegir la sobrassada, a temperatura ambient, a una de les parts, el formatge a un altre i la de nous a l’altre. Així aconseguirem tres masses de diferents colors.
Posar una mica de farina en el marbre de la cuina i pastar cada massa fins que tingui una textura elàstica, aproximadament uns 10 minuts cadascuna.
Donar forma als pans, per cada un necessitarem 4 tires de sobrassada, 5 de formatge i una més llarga de nous que donarà tota la volta a la senyera. Perquè quedin enganxades unes a les altres us podeu mullar els dits amb una mica d’aigua.
Deixar reposar uns 50 minuts a temperatura ambient, tapat amb un drap, fins que la massa dobli el seu volum.
Preescalfar el forn a 180 graus, dalt i baix, posar una safata amb aigua a la part de sota del forn, perquè vagi fent vapor.
Coure uns 45 minuts, depenent del forn, fins que estigui lleugerament daurat pel damunt.
Aneu a comprar la rosa.
Deixar refredar damunt una reixeta que s’airegi i quan estigui fred, s’ha de menjar acompanyat d’un bon llibre.