CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Amanida freda de mongetes tendres

Ingredients:

  • Dues patates mitjanes
  • 500 grams de mongetes tendres
  • Dos trossos de pernil ibèric
  • Olives negres de l’Aragó
  • Sal, oli d’oliva verge extra

Preparació:

Rentar les patates i bullir-les senceres i amb pell, en abundant aigua amb sal. Aproximadament una 1/2 hora, depenent de la mida.

Rentar les mongetes, retirar els nervis de les dues bandes i tallar-les, al llarg, per la meitat.

Coure-les al vapor uns 10 minuts, damunt la cassola en què estem fent les patates.

Escórrer les mongetes i refrescar-les en aigua amb gel perquè mantinguin el seu color verd intens.

Pelar les patates i tallar-les a rodanxes.

Posar una base de patates, les mongetes al damunt i el pernil cruixent per decorar.

Afegir una mica de sal, d’oli i unes olives negres.

Per fer el cruixent de pernil:

Posar les làmines de pernil sobre un paper d’alumini, tapar-les amb un altre paper d’alumini i posar-les al forn, uns 10 minuts a 200 graus.

Tags: VERDURA

Notícies semblants: