Recepta de Cuina, Com es fa – Xató


8
9.5k shares, 8 points

Ingredients per al Xató:

  • Una escarola
  • 100 grams de bacallà sense espines
  • 100 grams de tonyina en oli d’oliva
  • 10 anxoves
  • 150 grams d’olives arbequines i negres d’Aragó

Ingredients per la salsa:

  • Dues nyores seques
  • Dues dents d’all
  • 10 ametlles torrades
  • Dos tomàquets madurs
  • Una cullerada petita de pebre vermell
  • Un bitxo.
  • Sal, oli d’oliva verge extra i vinagre

Preparació del Xató:

Poseu les nyores, sense llavors, en aigua freda durant dues hores.

Esqueixeu el bacallà i deixar-ho en remull fins que es dessali, aneu canviant l’aigua.

Rentar bé l’escarola i tallar-la petita.

Poseu-la en una plata grossa, afegir el bacallà, la tonyina, les olives i els filets d’anxova pel damunt.

Amaniu amb la salsa.

Preparació de la salsa:

Escalivar al foc o al forn els alls i els tomàquets i peleu-ho.

Fer una picada amb les ametlles, fins que quedin ben fines, afegir els alls i els tomàquets i picar una mica més. Incorporar el bitxo, el vinagre, el pebre vermell i continuar treballant fins que quedi una salsa espessa.

Amb un ganivet, rascar la polpa de les nyores i afegir-les a la salsa, anar tirant una mica d’oli a poc a poc i una mica de sal. Anar treballant fins que quedi una salsa fina, però compacta.

 


T'agrada? Compartiex-ho!

8
9.5k shares, 8 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
37
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
2
Em diverteix
M'agrada M'agrada
12
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
3
Em fascina

One Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada