Ingredients:
- 1 kg de coll i pit de xai tallat a trossos
- 1 kg de patates
- 2 tomàquets madurs
- 1 ceba gran
- 3 dents d’all
- 2 fulles de llorer
- 2 claus d’olor
- Una copa de conyac
- Una branca de romaní fresc
- Pebre vermell dolç i un polsim de picant
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Salpebrar el xai i posar-lo en una cassola amb oli, fins que sigui ben daurat.
Quan estigui enrossit, afegir els alls i la ceba i deixar que es vagi daurant.
A continuació posar la copa de conyac i deixar que s’evapori.
Afegir els tomàquets a trossets petits i quan s’hagin desfet, retirar la cassola del foc i posar dues cullerades de pebre vermell dolç i un polsim del picant; les fulles de llorer, els claus i el romaní.
Tot seguit, perquè no es cremi el pebre, tornar a posar la cassola al foc i afegir un litre d’aigua calenta i deixar coure a foc mitjà uns 45 minuts, si cal, anar afegint aigua, sempre calenta.
Incorporar les patates mal tallades en trossos més aviat grans, rectificar de sal i deixar coure uns
minuts més.