Ingredients:
- Arròs bomba (una tassa per persona)
- Una ceba mitjana
- Dues dents d’all
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell no gaire gran
- Dos pits de pollastre
- 100 grams de mongetes verdes
- 100 grams de bolets variats
- Un got de vi blanc
- Una copa de conyac
- Un litre de brou de pollastre
- Una cullerada de cafè de pebre vermell dols, cúrcuma, safrà i sucre.
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Tallar els pits a daus, salpebrar-los, daurar-los en una paella amb una cullerada d’oli i reservar-los.
A la mateixa paella afegir dues cullerades d’oli i fer un sofregit amb la ceba, l’all i els pebrots, deixar que facin xup-xup a foc lent uns 10 minuts.
Afegir el vi blanc i deixar que s’evapori i incorporar els tomàquets ratllats, una cullerada de pebre vermell dolç i una de cúrcuma. Deixar coure uns 10 minuts més a foc lent.
Incorporar el safrà, remenar i afegir la copa de conyac.
A continuació posar les mongetes verdes tallades i els bolets i deixar uns 5 minuts més.
Afegir l’arròs, remenar i quan hagi agafat color, incorporar el brou, de mica en mica i ben calent.
Coure uns 20 minuts a foc mitjà i anar afegint brou calent de tant en tant.
Com és un arròs caldós no deixar reposar, servir tot just acabat de fer.