Ingredients per les creps (aproximadament 12 creps):
- 250 grams de farina
- Dos ous
- Un got, meitat de crema de llet, meitat d’aigua.
- Una cullerada d’oli
- Sal i oli suau per untar la paella.
Ingredients pel farcit de bacallà:
- 250 grams de bacallà dessalat
- Dues cullerades de nata líquida
- Beixamel
- Formatge ratllat
Preparació de les creps:
En un bol es posa la farina amb una mica de sal. Posar els dos ous al centre i l’oli. Es remena fins que la massa no tingui grumolls.
Afegir el got de llet i aigua a poc a poc, remenant fins que quedi una massa fina.
Deixar reposar una hora, tapat amb un drap.
S’unta amb oli una paella no molt gran i quan estigui ben calent es tira un cullerot de la massa i com si anéssim a fer una truita a la francesa es reparteix per tota la paella. Es deixa coure un minut, es dóna la volta amb l’ajuda de dues forquilles i deixar fer per l’altra banda un minut més. Fer totes les creps fins que s’acabi la massa.
Preparació del farcit de bacallà
En una cassola amb aigua bullent posar-hi el bacallà i deixar-lo un minut. Treure’l del foc i escórrer.
Quan ja no cremi, treure la pell i si hi ha alguna espina i desfer-lo.
Posar-lo al foc amb la nata líquida, rectificar de sal i deixar coure uns dos minuts.- Quan estigui fred, posar una cullerada de bacallà en cada crep i doblegar-lo com si fos un caneló.
Posar-los en una safata de forn i cobrir-los amb beixamel i formatge ratllat i gratinar-los. Servir calent, acompanyats d’unes verduretes al forn.