CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Creps de bacallà

Ingredients per les creps (aproximadament 12 creps):

  • 250 grams de farina
  • Dos ous
  • Un got, meitat de crema de llet, meitat d’aigua.
  • Una cullerada d’oli
  • Sal i oli suau per untar la paella.

Ingredients pel farcit de bacallà:

  • 250 grams de bacallà dessalat
  • Dues cullerades de nata líquida
  • Beixamel
  • Formatge ratllat

Preparació de les creps:

En un bol es posa la farina amb una mica de sal. Posar els dos ous al centre i l’oli. Es remena fins que la massa no tingui grumolls.

Afegir el got de llet i aigua a poc a poc, remenant fins que quedi una massa fina.

Deixar reposar una hora, tapat amb un drap.

S’unta amb oli una paella no molt gran i quan estigui ben calent es tira un cullerot de la massa i com si anéssim a fer una truita a la francesa es reparteix per tota la paella. Es deixa coure un minut, es dóna la volta amb l’ajuda de dues forquilles i deixar fer per l’altra banda un minut més. Fer totes les creps fins que s’acabi la massa.

Preparació del farcit de bacallà

En una cassola amb aigua bullent posar-hi el bacallà i deixar-lo un minut. Treure’l del foc i escórrer.

Quan ja no cremi, treure la pell i si hi ha alguna espina i desfer-lo.

Posar-lo al foc amb la nata líquida, rectificar de sal i deixar coure uns dos minuts.- Quan estigui fred, posar una cullerada de bacallà en cada crep i doblegar-lo com si fos un caneló.

Posar-los en una safata de forn i cobrir-los amb beixamel i formatge ratllat i gratinar-los. Servir calent, acompanyats d’unes verduretes al forn.

Tags: PEIX

Notícies semblants: