CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Risotto de verdures amb cruixent de pernil i formatge

Ingredients:

  • 400 grams d’arròs bomba.
  • 150 grams de mongetes tendres (millor Perona).
  • Una ceba.
  • Mantega o margarina.
  • 1/4 de brou de verdures.
  • 1/4 de brou de pollastre.
  • Un got de vi blanc.
  • 50 grams de parmesà ratllat.
  • Dos trossos de pernil ibèric.
  • 50 grams de formatge ratllat.
  • Orenga.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Sofregir la ceba en una paella amb una mica d’oli i una cullerada de mantega o margarina. Afegir les mongetes tallades molt petites. Deixar a foc lent uns 10 minuts i posar el got de vi.

Afegir l’arròs, remenar i posar el brou de verdura i de carn o pollastre i 1/4 d’aigua.

Posar 50 grams de formatge parmesà ratllat i remenar contínuament. Deixar coure 10 minuts més i afegir una mica d’orenga pel damunt. Salpebrar o rectificar de sal, penseu que els brous ja tenien sal.

Per fer els cruixents de pernil i formatge, posar el pernil i el formatge ratllat entre dos papers de forn i posar-ho al forn preescalfat a 200 graus, uns 10 minuts.

Servir el risotto calent acompanyat dels cruixents de pernil i formatge.

Tags: ARRÒS

Notícies semblants: