CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Tall Rodó

Ingredients:

  • Un tall rodó
  • Una ceba
  • Un tomàquet madur
  • Tres o quatre grans d’all
  • Una taronja
  • Una branca de romaní
  • Una branca de farigola
  • Dues fulles de llorer
  • Un got de vi blanc
  • Un got petit de vinagre
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Salpebrar el tall rodó i posar-lo en una safata de forn amb una mica d’oli, posar-lo al forn fins que estigui daurat per tots costats.

Afegir la ceba tallada en juliana, el tomàquet, els alls, la pell de la taronja i les herbes i deixar coure a 180 graus uns 10 minuts

Afegir el vi, deixar reduir i posar el vinagre amb una mica d’aigua i el suc de la taronja

Deixar fer aproximadament una hora, depenent del tamany del tall rodó. Si cal anar afegint aigua

Treure el tall rodó i deixar refredar perquè es pugui tallar bé

Passar la salsa per un colador xinès i posar-la en una cassola, si cal espessar afegir una cullerada de maizena diluïda en aigua freda

Afegir la carn tallada i deixar coure uns 10 minuts a foc molt lent, perquè la carn vagi agafant el gust del suc

Servir acompanyada d’arròs blanc o patates eixutes, com diuen a Galicia, “cachelos”.

 

Tags: CARN

Notícies semblants: