Ingredients:
- Un rap
- Sis gambes
- Dos calamars
- Una sípia
- 200 grams de musclos
- Un porro
- Dues nyores
- Una ceba
- Un tomàquet madur
- Dos grans d’all
- Safrà
- Una copa de conyac
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Posar les nyores en remull unes dues hores
Amb el cap de rap i el porro fer un brou (15 minuts)
Salar les gambes i fregir-les en una paella amb una mica d’oli i reservar
En el mateix oli fer un sofregit amb les nyores, la ceba i els alls, quan estigui daurada, afegir el tomàquet tallat a trossos. Deixar coure a foc lent uns 10 minuts. Afegir el safrà i una copa de conyac, flamejar i posar una mica de brou. Deixar reduir i passar-ho per un colador xinès
Salpebrar el rap, enfarinar-lo i fregir-lo en una paella amb una mica d’oli i reservar
Fregir els calamars i la sípia uns cinc minuts
Obrir els musclos al vapor
Posar en una paellera el rap, els calamars i la sípia, els musclos i les gambes. Tirar el sofregit colat pel damunt i deixar coure tot junt uns 10 minuts a foc lent.