Ingredients:
- Una ceba
- Un pebrot verd
- Un pebrot vermell
- Un pebrot groc
- Cinc albergínies africanes
- 300 grams d’ocra
- Dos grans d’all
- 4 tomàquets madurs
- Sal, pebre negre, pebre vermell dolç i un polsim de picant, gingebre en pols i cúrcuma
- Oli d’oliva verge extra
Preparació:
Tallar la ceba en juliana i els pebrots i les albergínies a quadrats no molt grans.
En una paella amb oli, posar la ceba, remenar una mica i afegir els pebrots i les albergínies i deixar fer a foc lent uns 15 minuts.
Fer un tall en creu a la pell dels tomàquets i escaldar-los 1 minut en aigua bullent, això és perquè es pelin més fàcilment.
Pelar els tomàquets i afegir-los al sofregit.
Posar la sal i totes les espècies i deixar coure uns cinc minuts més
Tallar les dues puntes de l’ocra i de la part central fer dos o tres talls en rodanxes, afegir-la a la samfaina i deixar uns set minuts més a foc més fort. Anar provant fins que estiguin cuites.
Molt bona per acompanyar una carn de vedella de xai o de porc