CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Suquet de rap

Ingredients:

  • Un rap, la cua tallada a trossos quadrats i les espines i el cap per fer el brou
  • 150 grams de gamba vermella petita
  • Un porro
  • Una ceba
  • Dos tomàquets madurs
  • Dues patates grans
  • 4 grans d’all
  • Dues nyores
  • Una copa de conyac
  • 6 ametlles, 6 avellanes, uns quants pinyons, una torrada de pa i julivert, per fer la picada
  • Sal, pebre blanca, pebre vermell dolç, safrà i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Posem en remull les nyores unes dues hores abans

Amb les espines, un porro i el cap de rap preparem un brou, quinze minuts, desescumar i reservar

En una paella amb oli fregim dos alls, quan estiguin daurats, els retirem i en el mateix oli salem i fregim les gambes, volta i volta i també les reservem.

Aprofitant l’oli de fregir les gambes, fem un sofregit amb la ceba i les nyores, quan estigui rossejat afegim els tomàquets tallats a trossos petits i deixem coure a foc lent uns 10 minuts.

Incorporem la sal, pebre blanca, vermella i el safrà i a continuació la copa de conyac, flamegem i afegim 1/2 litres del brou que hem fet i deixem reduir.

Passem per un colador xinès, rectifiquem de sal i ho posem en una cassola de fang

Afegim les patates, les deixem coure uns 10 minuts, remenant perquè agafin el gust del suquet

Fem una picada amb els dos alls que hem fregit, dos alls crus, els fruits secs, la torrada i el julivert i l’afegim al suquet

Quan les patates estiguin quasi a punt afegim el rap i les gambes, cinc minuts i deixem reposar uns altres cinc minuts.

Tags: PEIX

Notícies semblants: