CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Tripa amb cap i pota a la Catalana

Ingredients:

  • 1 kilo de tripa de vedella
  • 1/2 kilo de cap i pota de vedella
  • Un tros de xoriço picant
  • 150 grams de taquets de pernil ibèric
  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • 2 Tomàquets madurs
  • 3 alls i una mica de julivert
  • 4 avellanes i 4 ametlles per fer una picada
  • Un got de vi blanc
  • Una cullerada de farina
  • Una cullerada de pebre vermell dolç
  • Un bitxo
  • Una fulla de llorer
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Rentar i tallar la tripa a quadrats.

Posar-la a bullir 30 minuts amb aigua amb sal uns grans de pebre negre i una fulla de llorer.

Afegir la cap i pota els últims 10 minuts.

Escórrer i reservar, guardar un got de l’aigua de bullir la tripa.

En una paella amb una mica d’oli, fer un sofregit amb la ceba, el pebrot, un all i el bitxo. Quan agafi color, afegir el xoriço i el pernil tallats a daus petits, deixar 5 minuts, incorporar el got de vi i deixar que redueixi. Afegir els tomàquets ratllats i deixar coure tot a foc lent uns 10 minuts.

Afegir una cullerada de pebre vermell dolç i una cullerada de farina, remenar tot bé i posar-lo en una cassola amb la tripa i el cap i pota i un got de l’aigua de bullir la tripa. Deixar coure 1/2 hora a foc lent.

Fer una picada amb dos alls, una mica de julivert, les avellanes, ametlles i posar-la a la cassola en els últims 5 minuts de cocció i rectificar de sal i picant, si cal afegir una mica de pebre vermell picant.

Aquest plat és millor que reposi una mica o potser un dia sencer.

 

Tags: CARN

Notícies semblants: