CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Panellets

Ingredients per a uns 60 panellets:

  • 500 grams d’ametlla en pols.
  • 500 grams de sucre llustre.
  • Un ou i una mica d’aigua per compactar el massapà o si voleu, es pot substituir per una patata o moniato petit. Jo particularment els faig sense patata ni moniato.
  • Un o dos rovells d’ou per pintar-los.
  • Una cullerada petita de sal.
  • 100 grams de pinyons.
  • 100 grams d’ametlla granulada.
  • 50 grams de coco ratllat.
  • Dues cullerades petites de xocolata en pols.
  • Dues cullerades petites de cafè soluble.
  • La ratlladura d’una llimona.
  • 50 grams de codonyat.
  • Dues cullerades de xarop de maduixa.
  • Cireres confitades.
  • Un o dos rovells d’ou per pintar els panellets de pinyons, ametlles i coco.

Preparació:

Si els feu amb patata o moniato, es posen a bullir amb la pell, després es treu la pell i es barreja amb l’ametlla en pols, el sucre i l’ou, es barreja tot plegat fins que quedi una massa compacta, si cal afegir una mica d’aigua. Deixar reposar una hora.

Després se separen per grups per fer els diferents gustos. Aproximadament 100 grams per cada gust.

Per fer els de pinyons i ametlles, fer boletes o en forma de croqueta i enganxar els pinyons o ametlles amb una mica de clara d’ou batuda, perquè s’enganxin bé.

Per fer els de coco, barrejar el coco amb el massapà, jo els faig amb forma de bolet.

Per fer els de xocolata, barrejar la xocolata en pols amb el massapà i posar-li una ametlla o avellana per damunt.

Per fer els de cafè, barrejar el cafè soluble amb el massapà. Jo el faig en forma d’un gra de cafè.

Per fer els de llimona, barrejar el massapà amb la raspadura d’una llimona i dues cullerades de suc de llimona.

Per fer els de codonyat, posar un tros de codony al damunt del massapà.

Per fer els de maduixa, afegir al massapà dues cullerades de xarop de maduixa i si voleu una mica de colorant vermell. Posar-hi una cirera confitada al damunt.

Pintar els de pinyons, ametlla i coco amb rovell d’ou i ficar-los al forn, prèviament escalfat a 180
graus, uns 10 minuts, controleu que no es cremin per sobre.

Millor fer-los d’un dia per l’altre.

Notícies semblants: