CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Menjar blanc de Reus, recepta tradicional

Ingredients per fer la llet d’ametlles:

  • 1500 ml. d’aigua.
  • 400 grams. d’ametlla crua.

Ingredients per la preparació:

  • 1 litre de llet d’ametlla.
  • 200 grams de sucre.
  • 60 grams de Maizena.
  • 1 pell de llimona.
  • 1 branca canyella.

Preparació:

Triturar les ametlles amb l’aigua i deixar-la reposar dues hores com a mínim.

Colar la llet per un drap ben fi esprement tot el suc.

Dissoldre la Maizena en un rajolí de llet d’ametlla freda.

En un pot al foc, escalfar la resta de la llet amb el sucre, la canyella i la pell de llimona.

Quan arrenqui el bull, apartar del foc i deixar infusionar les aromes una estona.

Treure la canyella i la pell de llimona, afegir la Maizena i tornar-ho a posar al foc, remenant sense parar. A la que arrenqui a bullir i s’espesseixi, treure del foc i repartir en cassoletes.

Tapar amb paper film. Servir fred acompanyat de fruits vermells.

Notícies semblants: