CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Canelons de Festa

Ingredients:

  • 250 grams de botifarra crua.
  • Un pollastre.
  • 250 grams de magre de porc.
  • 250 grams de carn de vedella.
  • 100 grams de cansalada viada crua sense sal.
  • 2 fetges de pollastre.
  • 2 cullerades de paté
  • Una ceba gran.
  • 3 o 4 grans d’all.
  • Una branca de canyella.
  • Dues fulles de llorer.
  • Un got de vi blanc.
  • Un got de conyac.
  • 3 o 4 caixes de canelons.
  • Formatge ratllat.
  • Mantega.
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Ingredients per la beixamel:

  • 80 grams de mantega.
  • Dues cullerades de farina.
  • 3/4 litre de llet.
  • Nou moscada.
  • Sal.

Preparació:

Tallar el pollastre i la carn a trossos i salpebrar-la. En una cassola gran amb mig dit d’oli, enrossir el pollastre. Quan sigui daurat per les dues bandes, reservar.

Daurar la carn, marcar bé per les dues bandes i reservar.

Fer un sofregit amb la ceba tallada a trossos i els alls, quan la ceba sigui una mica rossa, abocar tota la carn i el pollastre a la cassola, la branca de canyella i el llorer. Remenar tot bé i deixar coure uns 10 minuts.

Incorporar el vi i el conyac i deixar que s’evapori, aproximadament 10 o 15 minuts. Afegir aigua calenta, que cobreixi una mica la carn, però no del tot, sempre es pot anar afegint després.

Salar, afegir els fetges de pollastre i deixar coure uns 45 minuts a foc lent. Un cop fet, deixar refredar.

Treure la carn i reservar el suc. A continuació s’ha de triar tota la carn, traient els ossos i nervis i afegir el paté. Triturar amb qualsevol picadora. S’ha de passar per la picadora un mínim de dues vegades, perquè quedi una massa fina.

Per fer la beixamel:

En una paella, posem la mantega i quan estigui calenta afegim la farina, sense deixar de remenar perquè no faci grumolls. Anem posant la llet de mica en mica, sense parar de remenar. Salem i posem la nou moscada i un got del suc del rostit. Deixar que espesseixi remenant contínuament uns 15 minuts.

Ara afegim 6 o 7 cullerades de la beixamel a la carn picada perquè agafi gust i quedi la massa més suau, la posem en una paella i a foc lent anem remenant fins que es desprengui de les parets de la paella. L’altra part de la beixamel, la reservem per cobrir els canelons.

En una olla gran plena d’aigua i sal, quan bulli posem els canalons d’un en un i no gaires alhora, val més fer-ho en tongades. Deixar coure 10 minuts, però per més seguretat, mireu el que aconsella la marca. Un cop fets, passar-los per aigua freda, per tallar la cocció.

Col·loquem un drap humit damunt el marbre de la cuina, estenem les plaques de canelons, els anem farcint amb la carn i enrotllant, que quedin ben tancats.

En una safata de forn, posem una mica de beixamel al fons i l’estenem, anem col·locant els canelons i els cobrim amb una capa de beixamel.

Posar uns daus de mantega pel damunt, cobrir-los amb formatge ratllat i posar-los a gratinar.

Notícies semblants: