Ingredients:
– Tres porros petits.
– Un grapat d’espàrrecs verds.
– 4 gambes per persona.
Per la vinagreta:
– Dues cullerades de mostassa de Dijon.
– Una cullerada d’oli d’oliva verge extra.
– Una cullerada d’oli de gira-sol.
– Una cullerada de vinagre blanc.
– Una cullerada d’aigua.
Preparació:
En una cassola amb aigua i sal bullir els porros uns 10 minuts. A la meitat de la cocció afegir els espàrrecs. Han de quedar al dente.
Preparar un bol amb aigua i gel i quan els porros i els espàrrecs estiguin cuits, ficar.los perquè no continuï la cocció i quedin verds.
En la mateixa aigua bullir les gambes uns 3 o 4 minuts, depenent de la mida. Deixar refredar i pelar.
La salsa es fa com si fos una maionesa, es posa en un bol la mostassa i es va afegint la resta dels ingredients remenant amb la mà del morter. Quan estigui lligada deixar refredar a la nevera.
En un plat o bol posar els porros i els espàrrecs i afegir una mica de vinagreta i les gambes al voltant i posar una mica més de vinagreta al damunt de les gambes.
Es pot decorar amb tomàquets xerri i herbes al gust.