Ingredients:
- 400 grams de rap
- 400 grams de fideus per fideuada
- Una sípia bruta amb la seva melsa
- Una sípia neta
- Un cap de rap
- Un porro
- Una ceba
- Un pebrot verd
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d’all i julivert
- Un got de vi blanc
- Safrà
- Una cullerada de pebre vermell dolç
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Fem un brou amb el cap de rap i el porro i el reservem.
Tallem el rap a daus i les sípies en trossets petits.
En una paella, saltegem les sípies, cinc minuts i les reservem junt amb l’aigua que han deixat.
A la mateixa paella, posem una mica d’oli i fem un sofregit amb la ceba, el pebrot, els alls i el julivert, quan tot estigui ben rossejat, afegim la melsa, esperem que es desfaci, posem el got de vi i deixem que redueixi.
Incorporem el safrà, el pebre vermell, remenem, salpebrem i afegim els tomàquets ratllats i deixem a foc lent uns deu minuts.
Posem els fideus i els remenem una mica perquè agafin el gust del sofregit. Afegim el brou ben calent fins que cobreixi els fideus i deixem coure uns 10 minuts. Rectifiquem de sal, afegim els daus de rap i deixem un minut més fent xup xup.
Si volem que els fideus quedin una mica aixecats, la fiquem a gratinar al forn uns dos minuts.
Servim acompanyada d’un bon allioli.