CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Fideuada de rap

Ingredients:

  • 400 grams de rap
  • 400 grams de fideus per fideuada
  • Una sípia bruta amb la seva melsa
  • Una sípia neta
  • Un cap de rap
  • Un porro
  • Una ceba
  • Un pebrot verd
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all i julivert
  • Un got de vi blanc
  • Safrà
  • Una cullerada de pebre vermell dolç
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Fem un brou amb el cap de rap i el porro i el reservem.

Tallem el rap a daus i les sípies en trossets petits.

En una paella, saltegem les sípies, cinc minuts i les reservem junt amb l’aigua que han deixat.

A la mateixa paella, posem una mica d’oli i fem un sofregit amb la ceba, el pebrot, els alls i el julivert, quan tot estigui ben rossejat, afegim la melsa, esperem que es desfaci, posem el got de vi i deixem que redueixi.

Incorporem el safrà, el pebre vermell, remenem, salpebrem i afegim els tomàquets ratllats i deixem a foc lent uns deu minuts.

Posem els fideus i els remenem una mica perquè agafin el gust del sofregit. Afegim el brou ben calent fins que cobreixi els fideus i deixem coure uns 10 minuts. Rectifiquem de sal, afegim els daus de rap i deixem un minut més fent xup xup.

Si volem que els fideus quedin una mica aixecats, la fiquem a gratinar al forn uns dos minuts.

Servim acompanyada d’un bon allioli.

Notícies semblants: