CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Tortell de reis

Tortell de reis

Ingredients per a la massa mare:

  • 30 grsde llevat fresc
  • 125 grsde farina fluixa
  • Aigua

Ingredients per al brioix:

  • 75 grs.de mantega a temperatura ambient
  • 75 grsde sucre
  • grsde sal
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 3 ous a temperatura ambient
  • 25 grsd’anís sec
  • 25 grsd’aigua de roses
  • La pell d’una llimona i la d’una mandarina, ratllades sense la part blanca
  • 400 grsde farina de força

Ingredients per a la decoració:

  • Fruita confitada
  • Sucre glaç
  • La fava
  • El rei

Ingredients per al farciment:

  • Nata muntada, amb o sense sucre, a gust del consumidor

Preparació:

Comencem amb la massa mare, pastem en un bol la farina fluixa, el llevat i l’aigua tèbia, fins que quedi tot lligat. Tapem amb un drap net i deixem reposar en un lloc calent fins que dobli la seva mida.

Un cop tinguem la massa mare a punt, posem en un altre bol la mantega i el sucre i ho pastem tot bé, afegim la sal, la vainilla, la canyella en pols, la pell de llimona i la de mandarina i pastem fins a aconseguir una massa ben homogènia.

Afegim els ous un a un, l’aigua de roses, l’anís, la massa mare i la farina de força. Ho barregem fins a aconseguir una massa compacta i elàstica.

Estirem la massa del brioix amb el rodet, de manera que ens quedi una massa llarga i rodona, després, ajuntem les dues puntes per a donar-li forma de tortell.

Posem el tortell sobre la safata de forn, el ruixem amb anís, i col·loquem la fruita confitada per sobre.

El tapem amb un drap net i el deixem reposar per segona vegada perquè dobli el seu volum. El tornem a ruixar amb una mica d’aigua amb anís, per tal que no s’assequi i li posem el sucre glaç pel damunt.

Coure al forn, prèviament escalfat a 180 graus, uns 20 o 25 minuts.

Un cop fet, el deixem refredar, l’obrim pel mig i el farcim amb la nata muntada. I no ens deixem de posar la fava i el rei.

 

Tags: postres, Tortell reis

Notícies semblants: