Recepta de Cuina, Com es fa – Calçots a la brasa


Ingredients:

  • Calçots
  • Llenya de sarment
  • Paper de diari
  • Una graella
  • Filferro

Hi ha diferents maneres de fer els calçots a la brasa, les més populars són amb graella i amb filferro.

Els calçots s’han de fer amb flama, no amb brasa, i el tradicional és fer-los amb llenya de sarment (branques de les vinyes).

Amb graella:

Col·locar els calçots, sense rentar, a la graella i tancar-la. Com normalment hi ha més flama al centre de la graella, col·locarem els més grans al mig.

Quan tinguem el foc amb una bona flama, posem la graella al damunt i quan comenci a sortir una mica d’aigua dels calçots, donem la volta a la graella per fer-los per l’altre costat. Si hi ha bona flama, aproximadament de 5 a 7 minuts per cada banda.

Els traiem i els emboliquem amb paper de diari, així aguantaran calents, si hem de fer més.

Amb filferro:

Tallem un filferro d’uns 2 o 3 metres de llarg, depenent de l’ample del foc que tinguem.

Anem punxant els calçots pel costat de la part blanca, com si féssim un collaret. Un cop passats tots els calçots, fem una ansa a cada costat per poder agafar-los.

Els posem al foc, damunt la flama, controlant que l’ansa quedi fora del foc. En menys 5 o 7 minuts començaran a treure aigua, llavors els donem la volta i els fem per l’altre costat. Els traiem i els guardem en paper de diari.

Ingredients per fer la salsa:

  • 2 nyores
  • 4 tomàquets madurs
  • 2 grans d’all
  • Un got d’oli d’oliva
  • 150 grs. d’ametlles
  • Una llesca de pa dur o fregit
  • Sal

Preparació de la salsa:

Posem les nyores en remull la nit anterior.

Escalivem els tomàquets. Per això els hi fem un tall a la pell, perquè no esclatin i els fiquem al forn, junt amb els alls, uns 20 minuts, fins que es cremi la pell.

En un morter, posem la polpa de les nyores, el pa a daus petits, les ametlles i un polsim de sal. Ho piquem tot bé fins que quedi una pasta.

Pelem els tomàquets i els alls i els afegim a la picada junt amb l’oli i ho triturem tot junt. Controlarem la textura afegint una mica més d’oli, si cal. La textura no ha de ser molt líquida, els calçots han de quedar untats amb la salsa.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
9
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
5
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

També et pot agradar ...

Més CUINA

No et perdis