Ingredients:
- Un quilo de peix blanc variat, lluç, rap, llobarro, turbot.
- 250 grams de gambes pelades
- Una caixa de canelons (20 canelons)
- Una ceba
- 30 grams de tomàquet concentrat
- Una copa de conyac
- 25 grams de farina
- 1/2 got petit de llet
- Nou moscada
- Sal i oli d’oliva verge extra
Preparació:
En una paella amb una mica d’oli fem un sofregit amb la ceba, quan estigui enrossida, afegim el peix (net d’espines) a trossos i ho deixem fer uns 2 o 3 minuts.
Afegim el tomàquet concentrat i el mantindrem al foc 2 o 3 minuts més. Flamegem el conyac i posem uns 25 grams de farina, remenem, afegim la llet i deixem coure uns 5 minuts. Afegim la sal i un polsim de nou moscada.
En una olla amb aigua i sal, bullim la pasta dels canelons uns minuts o el temps que digui la marca. Els escorrem i estendrem damunt un drap.
Farcim els canelons amb la pasta i els enrotllem.
Es poden servir acompanyats d’una vinagreta suau amb pebrots i olives, calents amb una beixamel, freds amb maionesa o salsa rosa, el que preferiu.