CUINA

Recepta de cuina, Com es fa – Mongetes amb cloïsses

Ingredients:

  • 1/2 quilo de mongetes blanques
  • 1/2 quilo de cloïsses
  • Un cap d’alls
  • Dos grans d’alls
  • Julivert
  • Una ceba
  • Quatre claus d’espècie
  • Una fulla de llorer
  • Dues pastanagues
  • Un got de vi blanc
  • Una cullerada de farina
  • Sal, oli d’oliva verge extra.

Preparació:

La nit abans posem en remull les mongetes. L’endemà les escorrem i les posem en una cassola amb una mica de sal, les cobrim d’aigua freda i les posem al foc ben baix, per evitar que se separi la pell de la mongeta.

Quan comencin a bullir, desescumem i afegim el llorer, la ceba sencera amb els 4 claus clavats, les pastanagues i un cap d’alls. Ho deixem que bulli una hora i mitja a foc lent. Mai han de bullir a foc molt fort, ja que se separaria la pell de la mongeta, ni remenar amb cullera, simplement anem sacsejant la cassola.

Mentre es fan les mongetes, anem fent les cloïsses, que les haurem posat en aigua amb sal unes dues hores abans, perquè deixin anar tota la sorra. En una paella amb una mica d’oli calent posem les cloïsses i tapem. Les anem traient a mesura que es vagin obrint. Colem l’aigua que han deixat i la reservem.

En una cassola amb una mica d’oli saltem dos grans d’all picats petits i una mica de julivert, quan estiguin daurats, sense cremar-se, afegim una cullerada de farina, remenem i posem el vi. Incorporem les cloïsses, deixem que el vi es redueixi, afegim les mongetes i deixem un minut més.

Servir ben calent.

Tags: cloïsses, mongetes

Notícies semblants: