CUINA

Recepta de cuina, Com es fa – Amanida de patates farcides

Ingredients:

  • Sis patates mitjanes
  • Un pebrot vermell no massa gran
  • Una ceba tendre
  • Dos tomàquets d’amanir
  • Cibulet
  • Vinagre de poma
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Rentem les patates i les posem a bullir en una olla amb abundant aigua amb sal. Depenent de la mida de les patates les deixarem entre 20 a 30 minuts. Les traiem i les deixem refredar.

Un cop fredes les pelem i fem rodanxes però sense travessar del tot la patata perquè cap es deixi anar.

Per fer-ho, travessarem la patata amb una broqueta, just per la base i amb un ganivet molt esmolat, anem fent làmines fins que el ganivet xoqui amb la broqueta. Així impedirà partir del tot la patata i que se separi, ja que actua com a límit.

Hem de fer làmines de 4 a 6 mil·límetres de gruix i s’han de fer a l’ample, no al llarg.

En un bol, trossegem el pebrot, la ceba i el tomàquet, tot a quadradets petits, salem i afegim oli i vinagre, remenem i deixem reposar 10 minuts perquè s’integrin tots els gustos.

Salpebrem les patates i les farcim amb una mica de la barreja entre cada làmina. Amanim pel damunt amb una mica d’oli,  vinagre i cibulet tallat petit.

Servim fredes.

Tags: Patates

Notícies semblants: