CUINA

Recepta de cuina, Com es fa – Caragols guisats

Ingredients:

  • Un quilo de caragols
  • 100 grams de pernil
  • 50 grams de xoriç picant
  • 50 grams de cansalada ibèrica
  • Una ceba
  • Dos tomàquets madurs
  • Dos grans d’all i una mica de julivert
  • Dos fulls de llorer i una branqueta de farigola.
  • Un bitxo
  • 10 ametlles i avellanes torrades
  • Una llesca de pa torrat
  • Un got de vi blanc
  • Mig got d’aigua
  • Vinagre
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Rentem els caragols i els posem en una cassola amb aigua, sal, vinagre i un full de llorer. Els deixem coure 10 minuts i escorrem.

En una cassola de fang amb una mica d’oli, fregim el pernil, el xoriç i la cansalada, tot tallat a trossets molt petits, afegim la ceba ratllada i quan estigui enrossida incorporem el tomàquet ratllat i deixem que es vagi fent el sofregit a foc lent.

Fem una picada amb els alls, el julivert, els fruits secs, el pa torrat, sal i pebre negre. L’afegim a la cassola junt amb el bitxo tallat a trossets petits, el vi blanc i l’aigua.

Quan comenci a arrencar el bull, posem els caragols i ho deixem coure tot junt uns 20 minuts.

Tags: cargols

Notícies semblants: