CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Tempura de verdures

Ingredients:

  • Una patata
  • Una ceba
  • Un carabassó
  • Una albergínia
  • Un pebrot vermell
  • Una pastanaga
  • Unes branques de bròquil
  • Oli d’oliva suau.

Ingredients per la massa de tempura:

  • 150 grams de farina
  • 250 ml. d’aigua amb gas molt freda o cervesa
  • Un ou
  • Sal

Preparació:

Rentem i tallem totes les verdures en bastonets, més o menys de la mateixa mida, excepte la ceba, la patata i el bròquil. La ceba la tallem en anelles i la patata en grillons.

Per fer la massa de tempura, en un bol batrem un ou i afegim la farina, barregem bé i anem incorporant l’aigua o la cervesa, remenant contínuament. Ens ha de quedar una textura semblant a la d’una crema. Afegim la sal.

Preparem una paella fonda amb abundant oli, el posem a escalfar. La temperatura ideal és entre 170 i 180 graus, perquè ens quedi una tempura perfecta.

Anem mullant les verdures en la tempura i la fregim, dos o tres minuts, fins que estigui daurada. Les patates les deixem uns 5 minuts.  La traiem i la deixem en paper absorbent, perquè tregui l’excés d’oli.

Es pot acompanyar d’una salsa de soja per anar mullant.

Tags: tempura

Notícies semblants: