CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Pa integral amb llavors de sèsam

Ingredients:

  • Un quilo de farina integral
  • Una culleradeta de sal
  • 25 grams de llevat fresca, de forner
  • 600 ml. d’aigua
  • Dues cullerades d’oli d’oliva
  • Una clara d’ou
  • Llavors de sèsam.

Preparació:

Desfem el llevat en els 600 ml. d’aigua, En un bol posem la farina i la sal i anem afegint l’aigua amb el llevat, remenem una mica i afegim l’oli. Anem pastant fins que ens quedi una massa compacta.

Enfarinem el marbre de la cuina i posem la massa, l’anem treballant uns 10 minuts. El secret d’un bon pa és que estigui ben amassat. Formem una bola, la tapem amb un drap i la deixem reposar dues hores, fins que dupliqui el seu volum.

Passades les dues hores, la pastem una mica, però suaument, només perquè perdi l’aire que té. La dividim en dues parts i fem els pans.

Els pintem amb clara d’ou i espolsem les llavors pel damunt.

Els fiquem al forn, prèviament escalfat a 220 graus i els deixem coure una hora. A mitja cocció, quan ja hagin pujat de volum, baixem la temperatura a 180 graus.

També podem fer-los amb llavors de pipes, carabassa, etc.

Tags: pa, sèsam

Notícies semblants: