CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Carré de Xai

Ingredients:

  • Un costellam de xai
  • 3 grans d’all
  • Romaní
  • Farigola llimonera
  • Mel de romaní
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

En una paella posem mig got d’oli, els tres alls, una branca de farigola i una branca de romaní, l’escalfem una mica a foc molt lent, no ha de cremar com si anéssim a fregir. Tanquem el gas i el deixem reposar.

Mentrestant l’oli reposa, preparem el costellam. Traiem l’excés de greix i alliberem la carn de les costelles, fent un tall als costats i empenyent la carn cap amunt.

Pintem el costellam amb l’oli que hem confitat, el salpebrem i el deixem reposar una mitja hora. Ha de quedar ben untat d’oli.

El fiquem al forn, prèviament escalfat a 200 graus i ho deixem coure entre 45 minuts o una hora, depenent de la mida del carré. De tant en tant anem pintant el costellam amb el mateix suc.

Els últims deu minuts, el pintem amb mel de romaní. Servir sencer i cadascú que es talli un tros.

Tags: Carré, Xai

Notícies semblants: