Sabíeu que l’Anís del Mono és català?


Anís del Mono – Fill de Badalona – 1870

L’origen de l’Anís del Mono es remunta a finals del segle XIX, quan un empresari badaloní, Vicente Bosch, que tenia negocis a Amèrica, va rebre un regal d’un client d’altra banda de l’Atlàntic, concretament va rebre un mico, que al final es va convertir en la imatge de la marca.

El disseny de l’ampolla, que es conserva intacta fins al dia d’avui, és una mica més romàntic. El Sr. Bosch buscava un regal per la seva dona i a Paris va trobar un perfum en una ampolla amb aquesta forma de diamants. Enamorat del perfum i de la seva dona, va copiar el disseny pel seu anís.

L’etiqueta té alguna curiositat més, com l’errada ortogràfica que va tenir en el seu principi i que perdura en el dia d’avui. “Destillación Especial” en lloc de “destilación“. L’altra curiositat és que el mico que figura té una forma humanoide, potser perquè en aquella època es va començar a debatre sobre la teoria de Darwin, sobre l’origen de les espècies.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
10
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
18
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
3
M'interesa
Em fascina Em fascina
5
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Més CURIOSITATS

No et perdis