El quadrat màgic de la Sagrada Família – Barcelona


– 

El quadrat màgic de la Sagrada Família

Si ens fixem en la porta de la passió de la Sagrada Família, al costat esquerre, trobarem un quadrat màgic. Un quadrat amb 16 caselles, cadascuna amb un nombre i la curiositat és que si sumem totes les files i totes les columnes, el resultat sempre és el mateix 33. També si sumem les diagonals, les quatre caselles centrals i les quatre de les cantonades.

Hi ha molts criptogrames, que és com s’anomena aquest quadrat màgic, amagats per tot el món, amb altres xifres, altres resultats i altre nombre de caselles.

Però perquè el nombre 33 a la Sagrada Família. Molts han volgut veure en ell la implicació de Gaudí en la maçoneria. La maçoneria té uns nivells o esgraons interns que van des de l’1 fins al 33, basat en les 33 vèrtebres que té la columna vertebral.

La realitat és que no és així, ja que el quadrat màgic no va ser obra de Gaudí, el seu autor va ser Josep Maria Subirachs i simplement va voler recollir en ell l’edat en què va morir Crist.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
8
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
10
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
3
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

També et pot agradar ...

Més CIUTATS

No et perdis