Avui tenim clàssic, però sabíeu que un català va ser el fundador del Real Madrid?


0
263 shares

Un català fundador del Real Madrid

A finals del segle XIX un matrimoni d’empresaris tèxtils de Barcelona va tenir dos fillsJuan (1869) i Carlos (1870).

Aquests dos nois, amb 16 i 17 anys, es van convertir en el que avui anomenem, joves emprenedors i van marxar a Madrid a buscar-se la vida.

En ple centre de la capital, concretament al carrer Alcalà, van obrir una botiga de teles “Al Capricho“, aviat va tenir molt èxit, importaven teles i a principis del segle XX ja tenien 200 treballadors.

Els dos germans eren molt aficionats als esports, sobretot al futbol, així que van ingressar en un equip de futbol madrileny, laSociedad Foot-ball Sky“.

L’any 1900 ells dos i un altre directiu, Julian Palacios, van abandonar el club i van fundar un de nou, el “Madrid Foot-ball Club” amb Palacios com a President, però no el van registrar com a entitat.

Dos anys més tard, el 6 de març de 1902, van decidir legalitzar el club i van fer l’acte constitucional, signant-la Juan Padrós i així convertint-se en el primer president legalment constituït del Real Madrid.

La primera seu social del club va ser la rebotiga dels germans Padrós  “Al Capricho“.

Els fundadors del Real Madrid

T'agrada? Compartiex-ho!

0
263 shares

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
7
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.