Sabeu quin va ser el primer hipermercat del país?


El primer hipermercat

Els hipermercats sorgeixen a França l’any 1963, de la mà de Carrefour. Era una innovació en la forma de comprar, passaven de ser atesos per dependents a l’autoservei i fer el pagament conjunt en una caixa, de comprar en petites botigues a comprar en una gran superfície on trobaven de tot i amb la facilitat d’un gran aparcament. Era una facilitat per la dona que s’incorporava al món laboral i no tenia temps d’anar a comprar diàriament, així aprofitava els dissabtes per fer la compra.

El primer d’Europa es va construir a Sainte Geneviève des-Bois (Essonne) a l’àrea metropolitana de París.

L’any 1973 Carrefour, es va instal·lar a Catalunya, construint al Prat de Llobregat el primer hipermercat d’Espanya.

La gent començava a anar a comprar i sortien amb els maleters del cotxe plens de productes, compraven per tota la setmana o potser per tot el mes. Donat l’èxit que va tenir, van voler expandir-se a la resta d’Espanya i així, l’any 1976 Carrefour aliant-se amb Simago, van crear la marca PRYCA i a principis dels 80 van canviar el nom de Carrefour pel de PRYCA. Curiosament 20 anys més tard tornarien a canviar.

PRYCA és l’acrònim de preu i qualitat (PR=precio Y CA=calidad). Durant la dècada dels 80 va tenir un gran èxit, poques famílies de Barcelona s’havien resistit a la novetat de comprar en una gran superfície. A la dècada dels 90 es van obrir botigues dins el recinte formant unes galeries comercials i fins i tot va arribar a tenir sales de cinema.

A finals de segle Carrefour es va fusionar amb Continente i tots els hipermercats van passar a portar la marca Carrefour.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
6
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

Comentaris 3

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

      1. Teniu tota la raó, i es va tancar quan van fer el Carrefour del Prat, adduint unes esquerdes al terra, cosa que era mentira com ja ha estat demostrat, era perque el va absorvir el grup Carrefour

Més CATALUNYA ABANS

No et perdis