Ingredients:
- 175 grams de mató
- 150 ml de nata per cuinar
- 4 ous
- 200 grams de formatge gruyère ratllat
- 3 cullerades d’herbes aromàtiques variades (julivert, orenga, alfàbrega)
- 400 grams de puntes d’espàrrecs verds
- 80 grams de parmesà ratllat
- Mantega per untar el motlle
- Sal i pebre negre
Preparació:
Folrar un motlle de 20 x 30 cms. amb paper antiadherent, untar-lo amb mantega i espolsar el parmesà pel damunt.
En un bol gran posar 60 grams de mató, afegir la nata i barrejar fins que quedi una massa uniforme, afegir els rovells dels ous batuts (reservar les clares) el gruyère i les herbes aromàtiques.
En un altre bol, batre les clares a punt de neu i barrejar-les a la crema de formatge, a poc a poc i de forma envoltant, perquè les clares no baixin del seu punt de neu.
Abocar-ho tot al motlle folrat, allisar els voltants i ho fiquem al forn, preescalfat a 200 graus. Ho deixem coure entre 12-15 minuts.
Sobre el marbre de la cuina posem un paper antiadherent i aboquem la massa de formatge, cap per avall, ens ha de quedar com una làmina de pastís de formatge. Traiem el paper que ha quedat al damunt i així el tindrem preparat per farcir-lo.
Rentem bé els espàrrecs, només ens interessen les puntes, així que guardarem la resta per fer un altre plat, com pot ser una truita. Els bullim entre 5-7 minuts i els deixem escórrer.
Diluïm la resta del mató en dues cullerades d’aigua i l’estenem sobre el pastís de formatge, col·loquem els espàrrecs en fila al damunt i l’enrotllem. El tornem a ficar al forn, a 180 graus, uns 15 minuts.
El deixem refredar i el tallem a rodanxes.