Recepta de Cuina, Com es fa – Llagosta a l’Empordanesa


Ingredients:

  • Una llagosta
  • 250 grams de caragols
  • Dues cebes
  • 1/2 quilo de tomàquets madurs
  • Un got de vi ranci
  • 1/2 branca de canyella
  • Safrà
  • Farigola i dues fulles de llorer
  • Nou moscada
  • Per la picada: 6 avellanes, 6 ametlles, una llesca de pa fregit, 6 grans d’all i una mica de julivert
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Rentar bé els caragols en vàries aigües i fer-los bullir uns 10 minuts en una olla amb aigua i sal.

En una cassola de fang amb una mica d’oli fer un sofregit amb la ceba tallada ben fina, quan comenci a enrossir-se afegir la llagosta tallada en varius trossos, ofegar-la uns minuts, afegir el vi ranci i deixar que redueixi.

Pelar els tomàquets, treure’ls les llavors, tallar-los a quadrats i afegir-los a la cassola. Assaonar amb sal, pebre negre i nou moscada. Deixar coure uns 4 minuts i afegir els caragols ben escorreguts, una branca de farigola, una mica de julivert i dues fulles de llorer. Deixar coure uns 40 minuts.

Fer una picada amb els alls, una mica de julivert, els fruits secs, el safrà i el pa fregit. Picar tot bé fins que quedi una pasta, afegir una mica de caldo de la cassola i incorporar-la a la llagosta 10 minuts abans d’acabar la cocció.

Servir en la mateixa cassola.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
0
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Més CUINA

No et perdis