CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Lluç a la catalana

Ingredients:

  • Un lluç de palangre tallat a rodanxes
  • Una ceba
  • Un gra d’all
  • Dues cullerades de tomàquet natural triturat
  • Una cullerada de farina
  • Una culleradeta de pebre vermell dolç
  • Safrà
  • Pinyons
  • Sal i oli d’oliva verge extra
  • Fumet de peix.

Ingredients pel fumet de peix:

  • Un litre d’aigua
  • Una fulla de llorer
  • Un got de vi blanc
  • Una ceba
  • Tres o quatre branques de julivert
  • El cap i les espines sobrants del lluç
  • Un tros de cap de rap
  • Sal.

Preparació:

El primer que fem és fer el fumet, per això posem tots els ingredients en una olla i el fem bullir uns 20 minuts. El colem i el reservem.

Salem les rodanxes de lluç, les enfarinem i les fregim en una paella amb oli. Les traiem i les deixem en paper absorbent perquè desprenguin l’oli.

En una cassola posem una mica d’oli i fem un sofregit amb la ceba i l’all ben, tot ben picadet. Quan comenci a daurar-se afegim la cullerada de farina, remenem i posem el tomàquet, després de donar-li unes voltes, afegim el safrà i el pebre vermell.

Afegim el fumet de peix a poc a poc, sense parar de remenar perquè la farina no faci grumolls, deixem que redueixi una mica, posem les rodanxes de lluç i uns pinyons pel damunt. Deixem coure tot junt de 7 a 10 minuts.

Tags: lluç

Notícies semblants: