Perquè la crema catalana es diu crema?


Perquè la crema catalana es diu crema?

Si a Catalunya tenim unes postres universalment conegudes, és la crema catalana. En els receptaris de gastronomia de l’edat mitjana ja figura la crema catalana i la trobem molts cops al llarg de la literatura catalana. És considerat com una de les postres més antigues d’Europa.

Però envers el seu nom corre una llegenda que diu que quan un bisbe va visitar un convent de monges, elles li van voler oferir un flam, però no els hi va sortir bé, els va quedar massa líquid, així que li van posar una mica de sucre pel damunt i el van cremar. El bisbe en tastar-la la va trobar tan calenta que va exclamar “Crema”. I d’aquí diuen que ve el nom de crema catalana.

I si voleu la recepta, aquí la teniu: Recepta de Cuina, Com es fa – Crema Catalana

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
1
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
4
Em diverteix
M'agrada M'agrada
4
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
0
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

També et pot agradar ...

Més CUINA

No et perdis