Ingredients:
- Dos llobarros oberts per la meitat i sense espines
- 150 grams de llagostins
- Un mango
- Un porro
- Una ceba
- Dos grans d’all i una mica de julivert
- 70 ml. de nata per cuinar
- 2 claus d’olor
- Un got de vi blanc
- Sal, pebre blanca i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Treure el cap als llagostins, pelar-los i reservar-los. Amb els caps dels llagostins, les espines dels llobarros, una ceba, sal i un litre d’aigua fer una mica de brou. 15 minuts d’ençà que arrenqui el bull.
Tallar el porro a rodanxes i posar-lo en una paella amb una mica d’oli, afegir els alls i deixar que es vagi fent a foc lent, quan estigui daurat abocar el vi blanc, deixar reduir i afegir el mango pelat i a trossos petits. Deixar coure uns 15 minuts a foc lent, fins que el mango s’estovi, afegint una mica de brou de tant en tant.
A continuació posar la nata, els claus d’olor, una mica de sal i pebre i deixar cinc minuts més. Quan hi hagi espessit, treure els claus, triturar la salsa i passar-la per un colador xinès.
Tallem cada llom de llobarro en dos, salpebrem i els marquem a la planxa amb una mica d’oli, només volta i volta. En una safata de forn posem la salsa, el peix i els llagostins i ho deixem coure 7 minuts regant amb la salsa. Espolsem una mica de julivert per sobre.
Per muntar el plat posar la salsa al fons, els llobarros i els llagostins al damunt i acompanyar amb unes patates eixutes (patates mal tallades, bullides i escorregudes al foc).