Ingredients:
- 1/2 quilo de gambes
- 6 grans d’alls
- Un bitxo
- Cibulet
- Tos tomàquets petits
- Un raig de vi blanc
- Sal, pebre blanc i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Treure el cap a les gambes i pelar-les. També es pot fer amb gambes congelades i pelades, però gran part de l’èxit d’aquest plat, és que tant si són congelades com fresques, les gambes siguin de bona qualitat.
Pelar els alls i tallar-los a làmines. En una cassola de fang amb una mica d’oli, posar els alls junt amb el bitxo tallat a trossets i deixar que agafi color. Quan ja estigui una mica daurat afegir els tomàquets tallats a trossos grans i remenar.
Salpebrar les gambes i afegir-les a la cassola, remenar una mica i posar un rajolí de vi blanc. Tapar la cassola i deixar fer uns tres minuts. Espolsar una mica de cibulet ben picat pel damunt i remenar de nou, deixar un minut més i tancar el foc.