La llegenda del Pont del Diable – Martorell


-1
2.8k shares, -1 points

La llegenda del Pont del Diable – Martorell

Diu la llegenda que… “Hi havia una serventa que s’havia de passar gairebé tot el dia anant a cercar l’aigua a l’altra banda del riu en una fonteta. Un dia que el riu baixava molt ple, va dir que valdria més donar-se al dimoni que haver de fer tants viatges a la font. A l’instant se li presentà un cavaller que li prometé fer-li un pont en una sola nit a canvi de la seva ànima. La serventa va acceptar. El diable, car no era altre el cavaller, es posà tot seguit a treballar amb tota fúria. Només hi mancava una pedra. La matinada s’acostava. En passar el diable per davant de Can Cortès, el gall d’aquesta casa es posà a cantar anunciant el dia. El diable, que només pot treballar durant les hores de la fosca, en sentir cantar el gall cregué que ja era de dia. No havent tingut temps d’acabar el pont, deixà caure amb ràbia la pedra a terra, i quedà dreta, tal com encara avui es troba, i enfonsada set canes” (Recull de Joan Amades 1890-1959).

El Pont del Diable va ser construït pels romans al segle 10 aC, per poder travessar el riu Llobregat amb els seus carros i bous i formant part de la Via Augusta. Situat als municipis de Martorell i Castellbisbal, uneix dues comarques, el Baix Llobregat amb el Vallès Occidental.

Foto de 1860


T'agrada? Compartiex-ho!

-1
2.8k shares, -1 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
8
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
20
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
4
m'entristeix
M'interesa M'interesa
11
M'interesa
Em fascina Em fascina
6
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.