CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Sardines en escabetx

Ingredients:

Un quilo de sardines
Una ceba
Dues pastanagues
Una cabeça d’alls
Un gra d’all
Farina
Dues cullerades de pebre vermell dolç
Una cullerada de pebre vermell picant o un bitxo
Un got de vi blanc
150 ml. d’oli d’oliva
130 ml. de vinagre de Xeres
250 ml. d’aigua
Dues fulles de llorer
Un branca de farigola
4 claus d’olor
Pebre negre en gra
Sal.

Preparació:

Netegem, rentem i salem les sardines. En una paella amb oli ben calent, les fregim i quan estiguin daurades les anem traient i posant en una cassola.

A la mateixa paella, retirem l’oli de fregir les sardines i posem 150 ml. d’oli d’oliva nou. Fem un sofregit amb la ceba tallada en juliana, les pastanagues a rodanxes i un gra d’all tallat petit.

Quan la ceba sigui enrossida, retirem la paella del foc i afegim una cullerada de farina i el pebre vermell dolç i picant, si posem un bitxo, el tallem a trossets. Tornem la paella al foc i remenem, de seguida perquè no es cremi el pebre afegim un got de vi blanc i deixem que redueixi una mica.

Incorporem una cabeça d’alls sencera, tallada per la meitat, el llorer i la farigola, uns grans de pebre negre i els claus d’olor. Afegim el vinagre i l’aigua i quan arrenqui el bull ho aboquem a la cassola on tenim les sardines. Sacsegem la cassola i un cop torni a arrencar el bull, ho deixem coure uns 8-10 minuts, depenent de la mida de les sardines.

Deixar refredar a la mateixa cassola i guardar-les a la nevera fins al moment de servir. Aquest plat està més bo si el fem un dia abans, perquè les sardines van agafant el gust de l’escabetx.

Tags: escabetx, Sardines

Notícies semblants: