Recepta de Cuina, Com es fa – Patates farcides de bacallà i gratinades a l’allioli.


Ingredients:

  • 4 patates mitjanes (una per persona)
  • 100 grams de bacallà esqueixat
  • Una ceba
  • Un gra d’all
  • Allioli
  • 50 grams de formatge ratllat
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Una hora abans de començar, posar en remull el bacallà, perquè perdi la salaó.

Rentar les patates i bullir-les senceres, sense pelar, en una olla amb aigua i una mica de sal. Depenent de la mida, el temps de cocció pot variar de 15 a 20 minuts, per saber si estan fetes, punxar amb una forquilla i quan estiguin toves, escórrer i deixar refredar.

Mentrestant es fan les patates, preparem un sofregit amb la ceba i l’all tot ben petit.

Un cop les patates estan fredes, les tallem per la meitat al llarg i les buidem deixant només una cassoleta per farcir.

Posem la polpa de les patates que hem buidat al sofregit, remenem i afegim el bacallà esqueixat a trossets, deixem coure uns 3 minuts tot junt fins que ens quedi com un puré de patata.

Farcim les patates amb aquest puré, i amb un pinzell les pintem amb una capa d’allioli, els hi posem una mica de formatge ratllat pel damunt i les gratinem al forn.

Si no us agrada el bacallà, també es poden farcir de pernil dolç, bacon, verdures, o al vostre gust. Es poden servir acompanyades d’un ou escalfat.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
32
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
2
Em diverteix
M'agrada M'agrada
17
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
4
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

També et pot agradar ...

Més CUINA

No et perdis