Ingredients:
- 1,5 de cua de vedella
- Una ceba
- Tres alls tendres
- Dos grans d’all
- Dues pastanagues
- Un tomàquet madur
- Una fulla de llorer, una branca de farigola i un altre de romaní
- 1/2 litre de vermut negre
- 1/2 litre de brou de carn
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Salpebrem la cua de vedella, l’enfarinem i la fregim en una cassola fonda amb una mica d’oli. No cal que la fregim molt, només marcada per tots costats. La retirem i la reservem.
En el mateix oli, posem la ceba tallada en juliana, els alls tendres, els 2 grans d’all, tot ben picat i les pastanagues tallades en bastonets, un cop la ceba ja està enrossida, afegim el tomàquet tallat a trossos petits, les herbes i deixem que es vagi fent el sofregit.
Incorporar la cua de vedella i remenar perquè agafi tot el gust del sofregit. Afegir el vermut i el brou de carn, ha de cobrir la cua.
Deixar coure a foc lent unes dues hores, sense tapar, fins que redueixi tota la salsa, si cal, es pot anar afegint una mica d’aigua o brou de tant en tant.
Un cop reduït, passar la salsa per un colador xines, deixant algun bastonet de pastanaga per servir com a guarnició.