CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs amb bacallà i carxofes

Ingredients:

  • 400 grams d’arròs bomba
  • Tres talls de bacallà dessalat
  • Tres carxofes
  • Una ceba
  • Tres grans d’all
  • Un pebrot verd
  • Un tomàquet petit
  • Pebre vermell dolç
  • Safrà
  • Julivert
  • Un litre i mig de brou de peix suau (1)
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

En una paella amb una mica d’oli, fem un sofregit amb la ceba, el pebrot verd i un gra d’all, tot trinxant ben petit.

Quan el sofregit s’hagi enrossit, afegim el tomàquet ratllat i el deixem coure uns 5 minuts a foc lent.

Mentrestant es fa el sofregit, fem una picada amb dos grans d’all, una mica de julivert i uns brins de safrà i la reservem.

Tallem el bacallà a trossos no molt grans i netegem les carxofes, deixant els cors i tallades en quatre o sis trossos, depenent de la mida de les carxofes.

Afegim l’arròs a la paella junt amb el sofregit, remenem i quan comenci a agafar color, posem les carxofes, deixem coure uns 5 minuts i afegim el brou ben calent. Quan el brou comenci a fer bombolles, baixem el foc al mig i deixem coure uns 20 minuts. A la meitat de la cocció, afegim els trossos de bacallà i 5 minuts abans d’acabar incorporem la picada dissolta en una mica de brou.

(1) Per fer un brou de peix suau, perquè no emmascari el gust del bacallà, el podem fer amb un cap de rap, una ceba i una pastanaga.

Tags: ARRÒS, Bacallà, Carxofes

Notícies semblants: