Ingredients:
- Un quilo de musclos
- Un pebrot verd
- Un tomàquet
- Una ceba
- Tres grans d’all
- Un got de vi blanc
- Farina
- Pa ratllat
- Ou batut
- Una fulla de llorer
- Julivert
- Sal, pebre negre i oli d’oliva suau.
Ingredients per la Beixamel:
- 20 grams de mantega
- 20 grams de farina
- 250 ml. de llet
- Sal i pebre
- Nou moscada
Preparació:
Rentem els musclos i els posem al foc en una cassola gran amb un got de vi blanc, una fulla de llorer i unes branques de julivert. Els tapem i els deixem fer al vapor fins que es vagin obrint.
Un cop oberts, retirem el musclo de la closca i els tallem amb unes tisores a trossets petits i reservem tant la carn com les closques.
En una paella amb una mica d’oli, fem un sofregit amb la ceba, el pebrot verd i els alls, tot picat ben petit. Quan la ceba estigui enrossida, afegim el tomàquet pelat i picat petit i deixem que es vagi fent a foc lent, fins que es redueixi el líquid.
Salpebrem i afegim la carn dels musclos, barregem, tastem, si cal, rectifiquem de sal i ho deixem coure un parell de minuts.
Per fer la beixamel, en una paella, posem la mantega i quan estigui calenta afegim la farina, sense deixar de remenar perquè no faci grumolls. Anem posant la llet a poc a poc, sense parar de remenar. Salpebrem i ratllem una mica de nou moscada. Deixem que es vagi espessint remenant contínuament uns 10 minuts.
Afegim la beixamel a la paella on tenim els musclos amb el sofregit, remenem i deixem dos minuts més al foc.
Omplim les closques dels musclos amb aquest farcit, els passem per farina, ou i pa ratllat.
Els fregim en oli ben calent fins que estiguin daurats i els deixem escórrer en paper absorbent.