Sabeu on és exactament el centre geogràfic de Catalunya?


El centre geogràfic de Catalunya està ubicat molt a prop del Santuari de Pinós, al municipi del mateix nom. Aquest municipi està format per cinc pobles: Ardèvol, Vallmanya, Sant Just d’Ardèvol, Pinós i Matamargó, a la comarca del Solsonès.

A pocs metres del Santuari hi ha una rosa dels vents esculpida en una pedra, que ens indica que aquell punt és el centre geogràfic del nostre país.

A 904 metres d’altitud i des d’on tenim unes esplèndides vistes al Pirineu, Collsacabra i el Montseny trobem el Santuari de Pinós que té el seu origen en una capella que van construir els templers l’any 1312, però molt aviat va passar als hospitalers.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
24
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
20
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
11
M'interesa
Em fascina Em fascina
6
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Més POBLES

No et perdis