Ingredients:
- 1/2 quilo d’anelles de calamar. També ho podem fer amb tires de potons.
- Una ceba tendra
- Dos grans d’all
- Julivert
- Un ou
- Pa ratllat
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Tallar les anelles de calamar o les tires de potons en trossets molt petits, millor no fer-ho amb la picadora perquè queda com una pasta i el que volem és trobar els trossets.
Fer el mateix amb la ceba, l’all i el julivert. Ho trinxem tot ben petit i ho posem tot en un bol gran.
Salpebrem, afegim un ou i dues o tres cullerades de pa ratllat. Remenem tot bé amb les mans fins que ens quedi una massa una mica compacta.
Fem les hamburgueses. Si no tenim la màquina per fer-les, podem donar-los forma amb un motlle rodó, dels que fem servir per pastisseria.
Posem una mica d’oli en una planxa i quan estigui ben calent, posem les hamburgueses i les deixem fer dos minuts per cada costat.
Servir acompanyades d’una mica d’amanida.