Recepta de Cuina, Com es fa – Lasanya de carxofes 


Ingredients:

  • Un paquet de plaques de lasanya
  • Sis carxofes
  • Una ceba no molt gran
  • Dos grans d’all
  • 20 grams de farina
  • 150 grams de mantega
  • 1/2 got de vi blanc
  • 1/2 litre de brou de verdures
  • 80 grams de parmesà ratllat
  • 80 grams d’emmental ratllat
  • Una llimona
  • Salsa beixamel, podeu veure la recepta aquí: Recepta de canelons
  • Sal i pebre negre.

Preparació:

Netegem les carxofes i les posem en un bol amb el suc d’1/2 llimona per tal que no s’oxidin.

En un cassó posem a escalfar la mantega i quan s’hagi fos, afegim els alls picats ben petits i la ceba tallada en juliana, quan la ceba comenci a enrossir-se incorporem les carxofes escorregudes i tallades a làmines i deixem que es vagin daurant a foc viu.

Baixem el foc una mica, afegim la farina, remenem i posem el vi blanc, deixem que redueixi una mica i ho cobrim amb brou de verdures.

Salpebrem i deixem coure a foc mitjà uns 30 minuts perquè el brou es redueix i ens quedi un bon farcit per la lasanya.

Mentrestant es va fent el farcit, bullim les plaques de lasanya en abundant aigua amb sal, seguint el temps de cocció que indiqui el paquet. Les deixem escórrer damunt un drap.

En una plata de forn posem una capa de beixamel i damunt anem muntant la lasanya. Una placa de lasanya una capa de farcit de carxofes i així successivament anem fent capes, entre capa i capa posem una mica de formatge ratllat. Cobrim amb una mica de beixamel pel damunt i espolsem els formatges a sobre.

La fem coure al forn, prèviament escalfat a 180 graus uns 15 minuts, que quedi ben gratinada.

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
6
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
2
Em diverteix
M'agrada M'agrada
4
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
4
M'interesa
Em fascina Em fascina
0
Em fascina

Comentaris 0

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

També et pot agradar ...

Més CUINA

No et perdis